Uraganul Elsa a ajuns în Caraibe sâmbătă dimineaţă, însoţit de vânturi puternice şi ameninţă noi distrugeri în Haiti, deja afectat de violenţele dintre bande, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul uragan al sezonului în Atlantic, Elsa, clasat categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, care numără 5, a slăbit uşor în intesitate peste noapte, cu rafale de până la 120 km/ h. 

La ora locală 5.00 (9.00 GMT) se afla în sudul insulei Hispaniola, pe care se află Haiti şi Republica Dominicană, şi se îndrepta către nord-vest, a indicat Centrul american Naţional pentru Uragane (NHC). 

Potrivit previziunilor NHC, "Elsa se va apropia de coasta de sud Hispanila sâmbătă şi către noapte, apoi de Jamaica şi părţile de est ale Cubei duminică". 

Autorităţile haitiene, care au decretat vineri alertă, au anunţat că sunt îngrijorate în privinţa lipsei de alimente în caz de urgenţă, precum apa şi hrană, stocurile pentru urgenţăfiind folosite pentru a ajuta miile de persoane care fug din cauza violenţelor dintre bande.  

În octombrie 2016, zona de sud din Haiti a fost devastată de uraganul Matthew, de categorie 4, care a provocat moartea a peste 500 de persoane şi a cauzat pagube de aproape 2 miliarde de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.