O nouă groapă comună cu zeci de civili ucraineni a fost descoperită în satul Buzova, lângă Kiev, a declarat un oficial ucrainean, în timp ce forţele ruse se retrag din ofensiva lor asupra capitalei şi îşi concentrează asaltul spre est, relatează Reuters. Două cadavre au fost recuperate din groapa comună de la Buzova, dar căutările continuă, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Două cadavre au fost recuperate din groapa comună din Buzova, lângă Kiev, conform lui Taras Didici, şeful comunităţii Dmîtrivka.

”Sunt şi alţi oameni pe care nu îi putem găsi”, a dezvăluit şeful comunităţii Dmîtrivka, care include satul Buzova.

”Ar putea fi în locuri diferite, dar acest lucru nu atenuează durerea pierderii celor dragi”, a adăugat oficialul ucrainean.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Trupurile au fost găsite într-un şanţ în apropierea unei benzinării, iar numărul morţilor nu a fost încă confirmat, a declarat Taras Didici, şeful comunităţii Dmîtrivka, care include satul Buzova, pentru televiziunea ucraineană.

”Acum ne întoarcem la viaţă, dar în timpul ocupaţiei am avut «zonele noastre fierbinţi», mulţi civili au murit”, a spus Didici, sâmbătă.

Creşterea numărului victimelor civile a declanşat un nou val de condamnări internaţionale, în special pentru masacrul care a avut loc la Bucea (nord-vest de Kiev), care până săptămâna trecută a fost ocupat de forţele ruse.

Ucraina şi Occidentul au acuzat forţele ruse de crime de război la Bucea.

Rusia a dezminţit că a vizat civili în ceea ce numeşte o ”operaţiune specială” de demilitarizare şi ”denazificare” a vecinului său sudic. Ucraina şi naţiunile occidentale au respins afirmaţia Moscovei ca fiind un pretext fără temei pentru război.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.