Mai multe explozii au avut loc miercuri pe aeroportul din oraşul Aden din Yemen, la scurt timp după ce un avion în care se afla noul Executiv a venit din Arabia Saudită, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin 26 de oameni au fost ucişi şi peste 50 răniţi. Odată cu exploziile au fost auzite şi focuri de armă.

Prim-ministrul Maeen Abdulmalik Saeed şi membrii Cabinetului au scăpat nevătămaţi şi au fost duşi la palatul prezidenţial.

Ministrul Informaţiilor a spus că deflagraţiile sunt rezultatul „unui atac terorist laş” condus de rebelii Houthi.

Distrugerile provocate în aeroport ar putea lăsa Yemen cu un singur aeroport funcţional complet pentru 28 de milioane de oameni, la Seiyun. Nu este clar care dintre părţile implicate în războiul din Yemen, între care al-Qaeda, este responsabilă pentru acest atac.

Noul Cabinet al lui Saeed a fost format în ideea de a diminua diferenţele dintre forţele loiale preşedintelui Abdrabbuh Mansour Hadi şi Southern Transitional Council (STC). Acestea ar trebui să fie aliate în războiul civil împotriva mişcării Houthi, care controlează capitala Sanaa şi mare parte din nord-vestul Yemenului.

Yemen este devastată de un conflict care a escaladat în 2015, când o coaliţie de state arabe condusă de Arabia Saudită a lansat o operaţiune militară pentru a învinge gruparea Houthi şi pentru a reinstala conducerea lui Hadi.

În conflict au murit peste 100.000 de oameni, iar milioane de oameni se află în pragul foametei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.