Un submarin folosit la vizitarea epavei Titanicului de către turişti a fost dat ”dispărut” în Oceanul Atlantic şi a declanşat o operaţiune de căutare şi salvare, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O operaţune de căutare a submersibilului era în desfăşurare luni, declară BBC Paza de Coastă din Boston.

Nu se ştie câte persoane se află la bordul submarinului sau dacă se afla vreo persoană la bordul submersibilului la momentul la care a fost dat ”dispărut”.

Submersibile de mici dimensiuni transportă - contra cost  - turişti să vadă epava Titanicului.

OceanGate Expeditions, o companie privată care trimite submersibile în expediţii marine la adâncime, anunţa recent pe reţele de socializare că una dintre expediţiile sale era ”în curs”.

Compania, care nu comentează aceste informaţii despre ”dispariţia” unui submarin, le oferă clienţilor săi un loc, într-o expediţie de opt zile pentru a vedea epava, în schimbul sumei de 250.000 de dolari.

Ea prezintă aceste călătorii cu submersibilul său din fibră de carbon drept ”o şansă de a ieşi din viaţa de zi cu zi şi a descoperi ceva cu adevărat extraordinar”.

BBC precizează că a contactat comania în legătură cu aceste informaţii.

Faimoasa epavă se află la 3.800 de metri adâncime, pe fundul Oceanului Atlantic.

Ea se află la aproximativ 600 de kilometri în largul coastei Newfoundland, în Canada.

Pachebotul Titanic - cea mai mare navă a vremurilor sale - a lovit un aisberg în prima călătorie de la Southampton la New York, în 1912.

Peste 1.500 dintre cei 2.200 de pasageri şi membri ai echipajului navei au murit în această dramă.

Titanicul este amplu explorat după descoperirea epavei, în 1985.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.