Un tren marfar care transporta cereale a deraiat, joi - fără să facă victime -. în Crimeea anexată de către Rusia în 2014, anunţă ocupaţia rusă, ultimul dintr-o serie de incidente şi sabotaje imputate cu regularitate de către Moscova Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În districtul simferopol, vagoane care transportau cereale au deraiat”, anunţă într-o postare pe telegram guvernatorul Crimeei anexate, Serghei Aksionov.

Căile ferate locale anunţă într-un comunicat că acest incident este rezultatul unor ”acţiuni ale unor terţe persoane”.

Ele anunţă suspendarea traficului feroviar pe linia care asigură o legătură între Simferopol şi Sevastopol, în urma deraierii.

Serghei Aksionov a anunţat într-o primă postare pe Telegram că vagoane cu cereale ”au căzut de pe şine” la Simferopol, relatează CNN.

El a anunţat ultrior o investigaţie.

Ocupaţia rusă nu acuză imediat Ucraina în acest incident.

Armata ucraineană a efectuat în ultimele luni atacuri în Crimeea, cu scopul de a hărţui  Flota rusă la Marea Neagră şi a perturba linii de aprovizionare ruseşti, considerate vitale.

Kievul subliniază că scopul său este să recucerească Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.