Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) extind sancţiuni impuse Rusiei şi Belarusului în urma invaziei ruse a Ucranei prin decuplate a trei bănci belaruse de la platforma financiară internaţională SWIFT, anunţă miercuri preşedinţia franceză a Consiliului European, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Celor 27 s-au reunit la Bruxelles.

Cei 27 au interzis, de asemenea, exporturi în Rusia de piese şi tehnologie destinate sectorului maritim şi au inclus criptomonedele în sancţiunile financiare, anunţă într-un mesaj pe Twitter Comisia Europeană (CE).

Ei au adăugat numele a 146 de senatori şi 14 oligarhi ruşi pe lista neagră a UE, precizează într-un mesaj postat pe Twiter preşednţa franceză a UE.

UE a adoptat deja, în ultimele două săptămâni, trei rânduri de sancţiuni vizând Rusia şi Belarusul, din cauza invaziei Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.