Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă privind banii plătiţi starului porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie, devenind primul fost preşedinte al SUA care se confruntă cu acuzaţii penale relatează Reuters. Fostul preşedine american Donald Trump a reacţionat după ce a fost pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels, afirmând că demersul reprezintă persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie, iar despre procurorul care a decis acuzarea sa a susţinut că este finanţat de George Soros şi că este ”o ruşine”. Trump a avertizat că această vânătoare de vrăjitoare se va întoarce împotriva lui Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI CNN: Donald Trump va fi inculpat pentru peste 30 de capete de acuzare legate de fraude în afaceri
CITEȘTE ȘI Reacţia Kremlinului la punerea sub acuzare a lui Trump
CITEȘTE ȘI DOCUMENTAR - Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic
Trump, după ce a fost pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels: Persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie /Procurorul, finanţat de Soros, e o ruşine/ Această vânătoare de vrăjitoare se va întoarce împotriva lui Biden
CITEȘTE ȘI Trump, după ce a fost pus sub acuzare în cazul Stormy Daniels: Persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie /Procurorul, finanţat de Soros, e o ruşine/ Această vânătoare de vrăjitoare se va întoarce împotriva lui Biden
CITEȘTE ȘI Punerea sub acuzare a lui Trump: Fostul vicepreşedinte Mike Pence: Este ultraj, proces politic, un mare deserviciu adus ţării

UPDATE - Poliţia se află în faţa porţii reşedinţei lui Trump din Mar-a-Lago la câteva ore după ce fostul preşedinte Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din New York.

Între timp, pe podul din apropiere, câteva zeci de oameni îşi exprimă sprijinul pentru fostul preşedinte, fluturând steaguri cu Trump şi cu sloganul acestuia "Make America Great Again" (MAGA). Mulţimea cântă, de asemenea, melodia „God Bless the USA”.

Conform CNN, în august, când la locuinţa lui Trump au avut loc percheziţii, numărul susţinătorilor era mai mare.

UPDATE -  Înainte ca marele juriu din Manhattan să voteze joi pentru acuzarea lui Donald Trump, un martor a depus mărturile timp de aproximativ 30 de minute, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu cazul.

Identitatea martorului nu este cunoscută public. Procedurile marelui juriu sunt secrete.

UPDATE - Eric Trump a vorbit despre un comportament al procurorilor demn de lumea a treia, spunând că este vizat în mod oportunist un adversar politic într-un an de campanie. 

 

Donald Trump jr. a scris despre ”elitele corupte”, cărora nu le pasă de crimele violente, dar se simt ameninţate de Trump.

 

ŞTIRILE ZILEI - Acuzaţiile formulate în ancheta coordonată de procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, vin în timp ce Trump vrea să obţină nominalizarea republicană pentru a candida din nou în 2024.

Acuzaţiile specifice nu sunt încă cunoscute, deoarece rechizitoriul este încă secret.

Trump a spus că este „complet nevinovat” şi a indicat că nu va renunţa la cursă. El l-a acuzat pe Bragg, un democrat, că a încercat să-i afecteze şansele de a obţine realegerea.

„Aceasta este persecuţie politică şi interferenţă electorală la cel mai înalt nivel din istorie”, a spus el într-un comunicat.

La scurt timp după aceea, Trump a făcut apel la susţinători să ofere bani pentru apărarea sa în instanţă. El a strâns peste 2 milioane de dolari, conform staff-ului său de campaniei, deoarece a prezis, în mod incorect, pe 18 martie că va fi arestat patru zile mai târziu.

Acuzaţiile vor fi probabil făcute publice de un judecător în zilele următoare. Trump va trebui să călătorească în Manhattan pentru amprentare şi alte proceduri necesare  la acel moment.

Biroul procurorului Bragg a transmis că l-a contactat pe avocatul lui Trump pentru a organiza o predare, despre care un oficial al instanţei a spus că va avea loc probabil marţea viitoare.

Avocaţii lui Trump, Susan Necheles şi Joseph Tacopina, au spus că vor „lupta vehement” împotriva  acuzaţiilor.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a susţinut că a primit bani în schimbul că a tăcut despre o întâlnire sexuală pe care a avut-o cu Trump în 2006.

Avocatul personal al fostului preşedinte, Michael Cohen, a spus că a coordonat cu Trump plăţile către Daniels şi către o a doua femeie, fostul model Playboy Karen McDougal, care a mai spus că a avut o relaţie sexuală cu el. Trump a negat că ar fi avut aventuri cu oricare dintre femei.

În 2018, Trump a contestat iniţial să ştie ceva despre plata către Daniels. Ulterior, el a recunoscut că i-a rambursat lui Cohen plata, pe care a numit-o o „tranzacţie privată simplă”.

„Nimeni nu este mai presus de lege”, a scris avocatul lui Daniels, Clark Brewster, pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.