Statul major al Ucrainei susţine că peste 14.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele trei săptămâni de la invazia Moscovei în ţară, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele armate ucrainene asigură că au distrus 95 de avioane de luptă ruse, 115 elicoptere, 72 de sisteme de lansare a rachetelor şi 44 de sistem de apărare aeriană, potrivit EFE. Ucrainenii susţin că au distrus şi 1.470 de vehicule blindate de luptă, 60 de rezervoare de combustibil şi 11 vehicule speciale.

Într-o actualizare operaţională, oficialii ucraineni au spus că aproximativ 14.400 de soldaţi ruşi au fost ucişi.

Conform Statului Major, Moscova a pierdut o cantitate imensă de echipamente militare, inclusiv aproximativ 60 de tancuri şi peste 100 de avioane de luptă şi elicoptere.

BBC notează că nu poate verifica independent afirmaţia, deşi surse de informaţii occidentale au sugerat că aproximativ 7.000 de soldaţi au fost ucişi şi între 14.000 şi 21.000 au fost răniţi.

Calculele Marelui Stat Major sunt provizorii deoarece, după cum s-a menţionat, estimarea pagubelor cauzate inamicului nu este uşoară din cauza intensităţii luptelor. Statul Major are în vedere posibilitatea ca, pentru a compensa numărul mare de victime, guvernul Rusiei să opteze pentru mobilizarea totală şi să încerce să prelungească războiul, mai scrie EFE. 

Potrivit cifrelor procuraturii pentru minori din Ucraina, pe parcursul celor peste 20 de zile de război, cel puţin 112 copii au murit în urma atacurilor ruseşti şi cel puţin 140 au fost răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.