Bilanţul atacurilor de duminică din Sri Lanka a crescut la 207 morţi şi 450 de răniţi. Şapte persoane au fost arestate şi trei poliţişti au murit în timpul unui raid la o locuinţă din Colombo, relatează Reuters. Cel puţin 35 de cetăţeni străini sunt printre victime. Şeful diplomaţiei Mike Pompeo a anunţat că mai mulţi americani au murit. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate.Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de atacurle din Sri Lanka şi a afirmat că ” trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE: Grupul de copii români din Colombo, elevi la un liceu din Iaşi, va părăsi Sri Lanka în 26 aprilie. S-a acordat asistenţă consulară pentru două familii de români aflate în vacanţă

UPDATE 19:28 - Mai mulţi cetăţeni americani, printre victimele atacurilor din Sri Lanka - Departamentul de Stat

Mai mulţi cetăţeni americani au fost ucişi în atentatele din Sri Lanka, a anunţat şeful diplomaţiei Mike Pompeo, fără a preciza numărul acestora, informează Le Figaro.

"Putem confirma că mai mulţi cetăţeni americani se află printre victime", se arată într-un comunicat al lui Pompeo, care condamnă atacurile.

Printre victime se numără cetăţeni britanici, portughezi, olandezi, danezi sau chinezi.

207 persoane, între care 35 de străini, au murit duminică, într-o serie de explozii în hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka unde era celebrată slujba de Paşte.

După atacuri, autorităţile au decretat blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate.

UPDATE 15:54 - Nou bilanţ al atacurilor din Sri Lanka: 207 morţi, 450 de răniţi. Şapte persoane au fost arestate

Bilanţul atacurilor de duminică din Sri Lanka a crescut la 207 morţi şi 450 de răniţi. Şapte persoane au fost arestate şi trei poliţişti au murit în timpul unui raid la o locuinţă din Colombo, relatează Reuters.

“Avem informaţii de la toate spitalele că numărul morţilor este 207. În acest moment, se află în spitale 450 de răniţi în atacuri”, a anunţat Ruwan Gunasera, purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Numeroase persoane, între care 35 de străini, au murit duminică, într-o serie de explozii în hoteluri de lux şi biserici din Sri Lanka unde era celebrată slujba de Paşte.

După atacuri, autorităţile au decretat blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate.

UPDATE 13:20 - Iohannis, după atacurile din Sri Lanka: Trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, condoleanţe tuturor celor afectaţi de atacurle din Sri Lanka şi a afirmat că ” trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei”.

”Condamn cu fermitate atacurile teribile împotriva unor oameni nevinovaţi din #SriLanka în Duminica Paştelui. Condoleanţele mele tuturor celor afectaţi. Trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei”, a scris, duminică, Iohannis pe Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, deocamdată, nu au fost transmise informaţii cu privire la cetăţeni români implicaţi în atacuri sau care ar avea nevoie de asistenţă.

UPDATE 13.11  - Atentatele din Sri Lanka: Guvernul a blocat temporar reţelele de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false

Guvernul din Sri Lanka a decretat duminică blocarea temporară a reţelelor de socializare pentru a împiedica difuzarea de informaţii incorecte şi false cu privire la valul de atentate care a lovit insula, provocând moartea a cel puţin 158 de persoane, scrie AFP.

"Guvernul a decis blocarea tuturor platformelor online cu scopul de a împiedica propagarea de informaţii incorecte şi false. Aceasta este doar o măsură temporară", a indicat preşedinţia într-un comunicat.

Tototdată, ministerul Apărării din Sri Lanka a decretat, duminică, stare de asediu de 12 ore, începând de la ora locală 18.00 (12H30 GMT) după atentate. Starea va fi valabilă până luni, la ora locală 6.00. 

UPDATE 12:07 - MAE: Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, duminică, la solicitarea News.ro, că Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile din Sri Lanka, iar autorităţile locale nu au notificat până în prezent ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate.

”Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.  Reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, a transmis, duminică, MAE, la solicitarea News.ro.

Sursa citată a precizat că, până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.

UPDATE 11:23 - Sri Lanka: Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici; Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi

Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, relatează AFP.

 

 

"Există multe persoane rănite, dintre care multe în stare critică", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, care a adăugat că 254 de persoane au fost internate la spitalul din Colombo.

Potrivit acestei surse, cel puţin 64 de persoane au murit la Colombo, 67 de persoane la biserica din Negombo şi alte 25 la biserica de la Batticaloa.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Într-un prim bilanţ, autorităţile anunţaseră moartea a 20 de persoane.

Exploziile au avut loc la trei biserici, dar şi la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury din capitala Colombo.

În biserici se celebra slujba de Paştele catolic.

Două deflagraţii s-au produs la biserica Sfântul Anton din Colombo şi la biserica Sfântul Sebastian din Negombo, localitate situată la nord de capitală.

Exploziile au avut loc aproape simultan. Prima a fost anunţată la biserica din Colombo, urmată de cea de la Negombo şi de una de la Batticaloa, la 250 de kilometri de Colombo, conform DPA.

Printre victime s-ar putea afla şi turişti străini.

Deocamdată, nu se ştie cauza celor şase explozii şi nimeni nu a revendicat vreun atentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.