Cel puţin 35 de cetăţeni străini au murit în exploziile de la hoteluri şi biserici produse duminică dimineaţă în Sri Lanka. Noul bilanţ este de 156 de morţi şi peste 400 de răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Există multe persoane rănite, dintre care multe în stare critică", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, care a adăugat că 254 de persoane au fost internate la spitalul din Colombo.

Potrivit acestei surse, cel puţin 64 de persoane au murit la Colombo, 67 de persoane la biserica din Negombo şi alte 25 la biserica de la Batticaloa.

Exploziile au avut loc la trei biserici, dar şi la hotelurile de lux The Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury din capitala Colombo.

În biserici se celebra slujba de Paştele catolic.

Două deflagraţii s-au produs la biserica Sfântul Anton din Colombo şi la biserica Sfântul Sebastian din Negombo, localitate situată la nord de capitală.

 

Exploziile au avut loc aproape simultan. Prima a fost anunţată la biserica din Colombo, urmată de cea de la Negombo şi de una de la Batticaloa, la 250 de kilometri de Colombo.

 

Deocamdată, nu se ştie cauza celor şase explozii şi nimeni nu a revendicat vreun atentat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.