Trupele ruse ar putea ataca Ucraina în orice moment, a declarat, miercuri, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu voi oferi o dată anume. Am spus că s-ar putea întâmpla oricând şi că ei sunt într-o poziţie de atac de ceva timp", a spus ea.

Psaki răspundea la o întrebare despre declaraţia prim-ministrului australian Scott Morrison de miercuri, conform căreia o invazie a Ucrainei este "probabil să aibă loc în următoarele 24 de ore".

Gazoductul Nord Stream 2 care leagă Rusia şi Germania este "în prezent mort,  în adâncul mării”, a declarat Jen Psaki.

"Nu se întâmplă, nu merge înainte, nu a fost operaţional de ceva vreme", a spus ea.

Casa Albă a anunţat miercuri sancţiuni împotriva producătorilor conductei Nord Stream 2 care leagă Rusia şi Germania.

Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că administraţia sa va impune sancţiuni Nord Stream 2 AG, compania responsabilă cu construirea gazoductului rus Nord Stream 2.

Preşedintele Putin a fost nevoit să îşi adapteze strategia din cauza informaţiilor furnizate de SUA, a mai spus secretarul de presă de la Casa Albă.

"Preşedintele Putin nu se aştepta ca Statele Unite să aibă nivelul de informaţii pe care îl avem, nu se aştepta ca noi să difuzăm această cantitate de informaţii pe care am difuzat-o, nu se aştepta ca întreaga comunitate internaţională să fie atât de unită, inclusiv în ceea ce priveşte modul în care a acţionat în legătură cu sancţiunile. Evaluarea noastră este că el improvizează, se adaptează şi trebuie să răspundă şi să-şi adapteze propriile acţiuni, aşa cum îi răspundem noi", a spus Psaki.

Ea a subliniat că SUA nu vor intra în război cu Rusia, chiar dacă se va ajunge la o invazie pe scară largă a Ucrainei.

"Nu vom fi într-un război cu Rusia sau nu vom trimite trupe militare pe teren în Ucraina", a spus Psaki.

Întrebată dacă acest lucru este valabil chiar dacă Rusia "va lua toată Ucraina", ea a răspuns: "Sunt câţiva paşi de urmat, dar ceea ce vă voi spune este că preşedintele a fost clar şi consecvent - nu trimite trupe americane în Ucraina".
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.