Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni, la şedinţa Consiliului de Securitate, că va lua în considerare măsuri referitoare la cererea sa de „garanţii de securitate” suplimentare din partea Statelor Unite şi a aliaţilor lor, transmite The New York Times. Putin a convocat o şedinţă de urgenţă a Consiliului pe motiv că „tensiunile se intensifică” pe măsură ce avertismentele din partea Statelor Unite conform cărora Rusia este pregătită să atace Ucraina, „rapid şi fără provocare” , devin tot mai accentuate pe zi ce trece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Putin a declarat că va lua în considerare măsuri legate de cererea sa de „garanţii de securitate” suplimentare din partea SUA şi a aliaţilor săi.

Măsurile includ un angajament obligatoriu din punct de vedere juridic care împiedică aderarea Ucrainei la NATO, precum şi retragerea trupelor Alianţei Nord-Atlantice din Europa de Est.
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
„Pentru noi, aceasta este prioritatea numărul 1. Este o prioritate pentru ţara noastră să-şi asigure securitatea şi condiţiile pentru dezvoltarea sa”, a mai adăugat el.
Putin a mai precizat că va lua în considerare solicitările celor doi lideri pro-ruşi ai republicilor separatiste din estul Ucrainei de a recunoaşte independenţa republicilor respective.
„Scopul întâlnirii de astăzi este de a asculta ce au de spus colegii noştri şi de a decide ce paşi trebuie să facem în această direcţie, inclusiv solicitarea liderilor Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Lugansk către Rusia, de a recunoaşte suveranitatea celor două regiuni, precum şi rezoluţia Dumei de stat referitoare la acelaşi subiect”, a mai spus preşedintele Rusiei.
Putin a anunţat că este dispus să discute despre o posibilă recunoaştere a Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Lugansk, după ce Statele Unite au declarat că o astfel de acţiune ar constitui o încălcare a unui acord de pace cu teritoriile autodeclarate. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezvăluit că este încă dispus să participe la o întâlnire cu Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, programată joi. 
Liderul statului rus a mai afirmat în timpul întâlnirii că este „clar pentru toţi că această serie de măsuri nu va fi pusă în aplicare în niciun fel”, referindu-se la acordul de pace cunoscut sub numele de Acordul de la Minsk. Cu toate acestea, Vladimir Putin a precizat că Rusia a încercat „să rezolve toate complicaţiile”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.