Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat vineri, întrebat dacă ţara noastră va fi afectată de faptul că Pfizer a anunţat o scădere a livrării vaccinului anti-COVID în Europa, că sigur România va fi afectată, însă campania poate continua pentru că există o rezervă care să asigure rapelul de aproximativ 100.000 de vaccinuri şi statul nostru va mai primi şi alte doze. Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu este vorba de rapiditatea vaccinării, ci de numărul de vaccinuri, care este o problemă în toată Europa. Laboratorul american Pfizer a avertizat vineri cu privire la o scădere - ”începând de săptămâna viitoare” - a livrărilor vaccinului împotriva covid-19, care va afecta Norvegia şi Europa, într-o perioadă în care îşi va îmbunătăţi capcitatea de producţie, au anunţat autortăţile norvegiene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Voiculescu, despre scăderea livrării vaccinului anunţată de Pfizer: Sigur şi România va fi afectată. Vom putea continua această campanie. În acest moment avem o rezervă care ne asigură acel rapel, de circa 100.000 de vaccinuri

”Reducerea temporară va afecta toate ţările europene”, a anunţat într-un comunicat Institutul norvegian de sănătate publică (FHI).

”Pentru moment, nu este clar cât timp anume va dura ca Pfizer să atingă o capcitate de producţie maximă - care va creşte de la 1,2 la două miliarde de doze” pe an, adaugă institutul.

FHI nu precizează amploarea globală a reducerii livrărilor către Europa, însă anunţă că se aşteaptă să primească, săptămâna viitoare, 36.075 de doze în loc de 43.875 de doze cât aştepta anterior - o scădere cu 17,8%.

În vederea unei compensări a acestei scăderi, Norvegia anunţă că va recurge la stocul de vaccinuri pe care l-a constituit la primirea primelor doze.

Norvegia nu face parte din Uniunea Europeană (UE), însă este asociată uniunii în numeroase domenii, inclusiv în cadrul achiziţionării de vaccinuri împotriva covid-19 negociate de către Comisia Europeană (CE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.