Pentagonul a anunţat, miercuri, că "forţe militare suplimentare ruse se îndreaptă spre Doneţk şi Lugansk". Kremlinul susţine că liderii celor două regiuni separatiste au cerut ajutorul în faţa agresiunii Kievului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, nu a putut confirma detaliile cu privire la numărul de militari ruşi care s-au deplasat în aceste două regiuni.

"Nu putem confirma cu o mare specificitate numărul şi care sunt formaţiunile, care sunt capabilităţile, dar cu siguranţă credem că asta se întâmplă”, a spus Kirby.

"Cred că sunt pregătiţi. Spun doar asta. Sunt pregătiţi", a avertizat Kirby.

Consolidarea militară a Rusiei la graniţa cu Ucraina este acum "într-o stare de pregătire în care ar putea ataca în orice moment”, a spus Kirby.



Kirby a subliniat că, dacă preşedintele rus Vladimir Putin decide să invadeze pe deplin Ucraina, va fi un "război la alegere" şi "nu va fi fără vărsare de sânge".

"Va fi suferinţă. Vor exista sacrificii. Şi toate acestea trebuie şi ar trebui puse în cârca lui. Pentru că asta a ales”, a afirmat Kirby, care a adăugat Rusia a continuat să nu dea nicio indicaţie că este dispusă să detensioneze conflictul, în schimb, Pentagonul a văzut "chiar opusul".

Tot miercuri seară, Kremlinul a anunţat că liderii celor două regiuni separatiste Doneţk şi Lugansk i-au cerut sprijinul lui Vladimir Putin, în faţa "agresiunii armatei ucrainene".

"Apelurile lor subliniază că, din cauza deteriorării situaţiei şi a ameninţărilor Kievului, cetăţenii republicilor au fost forţaţi să-şi părăsească casele, iar evacuarea lor în Rusia continuă”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, potrivit agenţiei de presă TASS.

"Regimul de la Kiev este orientat spre rezolvarea conflictului prin forţă", se arată într-un apel al separatiştilor, transmis de Peskov.

 

Also worth noting the documents are dated yesterday, February 22. https://t.co/J9l8KGU3TL

— Christopher Miller (@ChristopherJM) February 23, 2022
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.