O dronă israeliană a lovit marţi un birou al Hamas din suburbia sudică a Beirutului, omorând patru persoane, între care numărul doi din mişcarea palestiniană, Saleh al-Arouri, a anunţat presa de stat libaneză, citată de France 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis în atacul israelian de la periferia Beirutului

"Patru persoane au fost martirizate (termenul pentru ucise - n.r.) şi alte câteva persoane au fost rănite atunci când a fost vizat biroul Hamas", în suburbia sudică a Beirutului, considerată un bastion al mişcării Hezbollah care este susţinută de Iran, a anunţat Agenţia Naţională de Ştiri din Liban (NNA).

Explozia a avut loc marţi seară în cartierul Dahiyeh şi a survenit într-un moment de tensiuni sporite între Hezbollah şi Israel.

Purtătoarea de cuvânt a Hezbollah a declarat pentru cotidianul libanez L'Orient-Le Jour că a fost "un asasinat cu rachetă, cu ţintă precisă".

CITEȘTE ȘI Premierul libanez denunţă "o crimă" în cazul atacului ce a dus la moartea numărului 2 al Hamas: Are ca scop antrenarea Libanului într-o nouă fază de confruntare cu Israel
CITEȘTE ȘI DOCUMENTAR - Ce reprezintă gruparea palestiniană Hamas?
CITEȘTE ȘI DOCUMENTAR - Cât de periculos este Hezbollah, grupul armat din Liban care sprijină Hamas în războiul cu Israelul?

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.