Centrul oraşului Nottingham, situat la aproximativ 200 de kilometri nord de Londra, a fost complet încercuit şi blocat marţi, după ce trei persoane au fost ucise în mai multe locuri în acest oraş situat în centrul Angliei, într-un ”incident tragic” implicând o camionetă, iar alte trei persoane au fost rănite şi un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost arestat, suspectat de crimă, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost ”arestat, suspectat de crimă, după ce trei persoane au fost ucise în oraş”, iar alte trei persoane rănite au fost spitalizate după ce o ”camionetă a încercat să le răstoarne”, a anunţat într-un comunicat Poliţia din Nottinghamshire.

Premierul britanic Rishi Sunak a catalogat pe Twitter drept ”şocante” aceste evenimente şi a anunţat că este ”ţinut la curent cu evoluţiile” anchetei. ”Mă gândesc la răniţi, la familiile şi rudele celor care şi-au pierdut viaţa”, anunţă el.

Poliţia a fost chemată prima oară către ora locală 4.00 (6.00, ora României) pe o stradă, în centrul oraşului, unde două persoane au fost găsite moarte. Apoi a fost chemată în alt loc, ”unde o camionetă a încercat să răstoarne trei persoane”, în prezent internate la un spital.

Starea acestor răniţi era necunoscută.

Un bărbat a fost găsit, apoi, mort pe altă stradă din oraş, a precizat poliţia.

”Acesta este un incident tragic şi oribil”, a declarat şefa Poliţiei din Nottinghamshire, Kate Meynell. ”Credem că aceste trei incidente sunt legate şi avem un bărbat în detenţie”, a adăugat ea.

Poliţia nu evocă, în acest stadiu, o ipoteză teroristă, în contextul în care regatul Unit a fost vizat în mai multe atacuri, în ultimii ani, mai ales atacuri jihadiste.

Poliţia antiteroristă participă la anchetă, potrivit cotidianului The Guardian.

Poliţia încearcă să stabilească de urgenţă antecedentele bărbatului plasat în arest preventiv, pentru a înţelege mobilul agresiunii. În acest sens, poliţia încearcă să găsească telefoane şi computere folosite de către suspect, potrivit presei britanice.

Poliţia a anunţat iniţial că un ”incident grav” se afla în desfăşurare la Nottingham, situat la aproximativ 200 de kilometri nord de Londra.

”Am auzit o maşină a poliţiei trecând. Ea conducea foarte repede, urmată de alta, iar apoi alta. Asta a continuat aşa şi am ştiut că s-a întâmplat ceva grav undeva în oraş”, a declarat agenţiei britanice de presă Ptress Association (PA) un locuitor, Glen Gretton.

”ATAC TERIBIL”

Imagini şi înregistrări video postate pe reţele de socializare surprind o importantă prezenţă a poliţiei şi cordoane de securitate care blochează mai multe străzi în centrul oraşului.

Vehicule de pompieri şi ofiţeri de legătută însărcinaţi să coordoneze activitatea mai multor servicii de urgenţă erau de asemenea prezente.

Un oficial din cadrul poliţiei, Neil Humphries, a îndemnat publicul să evite zona, deoarece aceste drumuri ”trebuie să rămână închise o vreme”.

”Sunt foarte recunoscător Poliţiei din Nottingham şi tuturor celor care au răspuns acestui atac teribil în această (marţi) dimineaţa la Nottingham, a reacţionat pe Twitter secretarul de stat de la Interne Robert Jenrick.

”Noi, toţi, în Nottinghamshire, împărtăşim un sentoment de şoc. Mă gândesc la cei care au fost răniţi şi la familiile şi prietenii persoanelor ucise, a adăugat el.

”Oraşul nostru se trezeşte cu o veste teribilă azi (marţi). Ne gândim şi ne rugăm pentru toate persoanele afectate”, a reacţionat tot pe Twitter un deputat laburist din circumscripţia Nottingham, Alex Norris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.