Negocierile dintre Rusia şi Ucraina ”au progresat, cu siguranţă”, deoarece pentru prima dată de la începutul negocierilor, delegaţia rusă a ascultat ce a avut de comunicat partea ucraineană. Cu toate acestea, Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu, iar armata rusă nu şi-a retras trupele din Kiev, şi Cernihiv, potrivit lui Ihor Zhovkva, directorul adjunct al Biroului Preşedintelui Volodimir Zelenski, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dmitri Peskov: Kremlinul salută solicitările în scris ale Kievului, dar nu observă niciun progres încă în negocierile ruso-ucrainene

Oficialul ucrainean a spus că pentru prima dată de când au început negocierile ruso-ucrainene, în cadrul negocierilor de la Istanbul, delegaţia rusă a ascultat partea ucraineană, în loc să dea ultimatumuri şi să îşi expună condiţiile.

Cu toate acestea, Zhovkva a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că Ucraina nu va ceda ”niciun centimetru” din teritoriu, atunci când a fost întrebat despre regiunile separatiste din estul ţării, Doneţk şi Lugansk.

El a mai spus că Rusia nu şi-a retras trupele nici din jurul Kievului, nici din Cernihiv, în ciuda faptului că armata rusă a informat că îşi va reduce operaţiunile în acele zone.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.