Toate decolările de la aeroportul Heathrow din Londra au fost suspendate după depistarea unei drone, a informat aeroportul, scrie BBC. Aeroportul şi-a reluat activitatea după aproximativ o oră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
O purtătoare de cuvânt a Heathrow a declarat că aeroportul colaborează cu poliţia pentru „a preveni orice ameninţare asupra siguranţei operaţiunilor”.
 
Ea a declarat: „Ca măsură de precauţie, am oprit decolările în timp ce investigăm. Ne cerem scuze pasagerilor pentru inconvienienţele create”.
 
Poliţia Metropolitană a informat că au primit informaţii privind depistarea unei drone în apropiere de Heathrow la ora locală 17:05 (19:05 ora României). Zborurile au fost reluate după aproximativ o oră.

Chris Grayling, ministrul Transporturilor, a declarat că se afla în contact cu aeroportul privind incidentul şi că a discutat cu ministrul de Interne şi ministrul Apărării.

Aeroportul Heathrow a anunţat recent că ia în calcul implementarea unor noi tehnologii pentru a combate ameninţarea dronelor şi conform unor noi reguli anunţate marţi, perimetrul interzis dronelor din jurul aeroporturilor s-a mărit.

Zona interzisă va fi extinsă până la aproximativ cinci kilometri faţă de un kilometru în prezent.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.