Turişti români au fost implicaţi în accidentul de autocar produs miercuri în Toscana, pe un drum care face legătura între Florenţa şi Siena, şi soldat cu moartea unui ghid rus şi cu rănirea altor 37 de persoane, trei fiind în stare gravă. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna au întreprins, de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanelor afectate în urma accidentului din Toscana. "Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate", transmite MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE: Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma accidentului din Toscana

Conform prefectului Armando Gradone, citat de Il Mattino, pacienţii spitalizaţi la Siena provin din România, Ucraina, Rusia, Armenia, Kazahstan, Belarus, Georgia, Moldova.

Informaţiile iniţiale indicau că autocarul căzut într-o râpă transporta turişti ruşi, armeni şi din Europa de Est.

Corpul ghidului a fost găsit sub caroseria autobuzului, după ce aceasta a fost ridicată cu o macara.

Autobuzul, cu două etaje, avea la bord aproximativ 60 de turişti, potrivit ediţiei locale a cotidianului La Repubblica.

Şoferul italian a fost supus unui test de alcoolemie care s-a dovedit negativ, însă poliţia îi căuta în continuare telefonul mobil, neexcluzând varianta în care şoferul să fi fost distras de acesta, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.