Gruparea teroristă Hamas a difuzat sâmbătă un nou videoclip în care apare un ostatic israelian deţinut în Fâşia Gaza. În clipul de 10 secunde, ostaticul se identifică drept Nadav Popplewell, în vârstă de 51 de ani, relatează The Times of Israel. Hamas, care a promis că va reveni cu informaţii despre ostatic, a anunţat ulterior că acesta a murit într-un atac israelian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Aripa armată a Hamas a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că ostaticul israelian Nadav Popplewell a murit din cauza rănilor suferite într-un atac aerian israelian în urmă cu mai bine de o lună, informează Reuters.

Anterior, sâmbătă, Hamas difuzase o înregistrare video nedatată în care prizonierul în vârstă de 51 de ani se afla lângă un perete alb, cu o vânătaie la ochiul drept şi îşi rostea numele. Câteva ore mai târziu, în cea de-a doua înregistrare video, Hamas a declarat că Popplewell a murit din cauza rănilor suferite în urmă cu o lună într-un atac aerian israelian. Hamas a spus că Popplewell, despre care a precizat că este, de asemenea, cetăţean britanic, era reţinut împreună cu o femeie ostatică atunci când locul în care erau ţinuţi a fost vizat de o rachetă israeliană.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"A murit pentru că nu a primit îngrijiri medicale intensive în unităţi medicale din cauza distrugerii de către inamic a spitalelor din Gaza", a declarat purtătorul de cuvânt al braţului armat al Hamas, Abu Ubaida, într-o declaraţie.

Armata israeliană nu a oferit comentarii imediate cu privire la ultima înregistrare video. Aceasta a negat unele dintre acuzaţiile anterioare ale Hamas potrivit cărora unii ostatici au fost ucişi de focul israelian.

Dintre cele 252 de persoane răpite la 7 octombrie, 128 au rămas în Gaza, potrivit numărătorii israeliene. Cel puţin 36 dintre ele au fost declarate moarte de către o comisie medico-legală israeliană.

Israelul afirmă că asigurarea eliberării ostaticilor este scopul ofensivei sale în Gaza, alături de eliminarea Hamas, care conduce enclava din 2007.

Popplewell, potrivit grupului de susţinere a ostaticilor, a fost capturat împreună cu mama sa din locuinţa acesteia din kibbutzul Nirim. Fratele său a fost ucis în timpul atacului. Mama sa a fost eliberată în timpul unui scurt armistiţiu, în noiembrie.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Bărbatul a fost răpit în atacul din 7 octombrie din kibbuzul Nirim şi pare să fie bătut, având ochiul drept vânăt, deşi poartă ochelari.

Gruparea palestiniană spune că va publica în curând informaţii suplimentare despre ostatic.

Hamas a mai publicat anterior videoclipuri similare cu ostatici pe care îi deţine, în ceea ce Israelul spune că este un război psihologic de propagandă. De altfel, cele mai multe mass-media israeliene aleg să nu difuzeze clipurile video.

CITEȘTE ȘI Hamas difuzează o înregistrare video cu un ostatic militar israeliano-american, Hersh Goldberg-Polin, răpit la festivalul Nova, care le cere lui Netanyahu şi Guvernului israelian să se gândească de Paşte că ostatici din Fâşia Gaza se află ”în continuare (

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.