Fiul preşedintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a fost acuzat de neplata unor impozite fiscale pe venit şi deţinerea ilegală a unei arme şi a încheiat o înţelegere cu Departamentul american al Justiţiei, pottrivit unei scrisori depuse la Curtea Districtuală din Delaware, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin această înţelegere - făcută publică marţi -, Hunter Biden pledează vinovat de delicte fiscale şi urmază să ajungă la o înţelegere cu procuratura asupra deţinerii ilegale a unei arme de foc ca toxicoman.

Este neobişnuită rezolvarea unui dosar penal federal simultan cu depunerea unor acuzaţii la tribunal, comentează AP, care precizează că nu este pentru prima oară când se întâplă acest lucru.

Această înţelegere pune capăt unei vechi anchete a Departamentului Justiţiei care-l vizează pe al doilea fiu al şefului statului american, care a recunoscut că întâmpină dificultăţi din cauza dependenţei de droguri, în urma morţii, în 2015, a fratelui său Beau Biden.

Ea evită un proces care ar fi făcut timp de zile sau săptămâni titluri în presă şi ar fi atras atenţia asupra Casei Albe, care a depus eforturi să păstreze distanţa faţă de Departamentul Justiţiei.

”Ştiu că Hunter crede că este important să-şi asume răspunderea facţă de aceste greşeli pe care le-a făcut într-o perioadă de zbucium şi adicţie în viaţa sa”, declară într-un comunicat un avocat al lui lui Hunter Biden, Christopher Clark, în care anunţă că această anchetă, care durează de cinci ani, a fost soluţionată.

”El abia aşteaptă să-şi contnue recuperarea şi să meargă înainte”, declară avocatul.

Acest anunţ intervine în contextul în care republicanii desfăşoară, în Congres, anchete cu privire la toate aspectele relaţiilor comerciale ale lui Hunter Biden - inclusiv examinarea unor plăţi din străinătate şi alte aspecte ale finanţelor acestuia.

El intervine la câteva zile după ce fostul preşedinte Donald Trump a fost inculpat de 37 de capete de acuzare în gestionarea neglijentă a unor documente clasificate în conacul său din Florida, un dosar cu implicaţii politice şi mai dramatice.

Joe Biden a fost întrebat despre afacerile fiului său şi despre dependenţa acestuia de droguri.

Hunter Biden este acuzat de deţinerea unei arme de mână - un Colt Cobra de calibrul 38 special - în pofida faptului că a folosit droguri timp de 11 zile în 2018.

El riscă până la zece ani de închisoare, însă Departamentul american al Justiţiei anunţă că Hunter Biden a încheiat o înţelegere înaintea unui proces cu privire la aceste acuzaţii.

Toate detaliile nu erau disponibile imediat, scrie AP, iar Casa Albă nu a comentat imediat aceste informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.