Poliţia federală americană (FBI) efectua miercuri percheziţii la locuinţa preşedintelui american Joe Biden, la Rehoboth, în statul Delaware, în cadrul unei anchete cu privire la documente clasificate, anunţă Bob Bauer, un avocat personal al şefului statului american, relatează BBC News

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste percheziţii au fost ”planificate” şi se desfăşoară cu ”susţinerea deplină” a lui Joe Biden, anunţă avocatul său,

Potrivit postului american de televiziune CBS News, această anchetă are loc în cadrul unei investigaţii mai largi cu privire la tratamentul documentelor clasificate.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a făcut declaraţii cu privire la acestă percheziţie la locuinţa preşedintelui democrat.

FBI nu a avut nevoie de un mandat, deoarece percheziţia se desfăşoară cu acordul şefului statului american.

Percheziţia a fost efectuată ”fără ca publicul să fie anunţat în avans”, în interesul ”securităţii şi  integrităţăii operaţionale”.

Ea este una dintr-o serie de percheziţii în diverse locuri, după descoperirea unor documente clasificate la Penn Biden Center, un birou, în noiembrie, la Washington. Această descoperire nu a fost anunţată în mod public la momentul respectiv.

Alte documente clasificate au fost descoperite în altă locuinţă a lui Biden, la Wilmington, în Delaware, în urma unor percheziţii, în decembrie şi ianuarie.

Biden a declarat că echipa sa a făcut ”ceea ce ar fi trebuit să facă” şi ”cooperează deplin şi compelt” în anchetă.

Avocatul Bob Bauer anunţă această percheziţie la o zi după ce procuroul special Robert Hur a început în mod oficial să supervizeze ancheta cu privire la aceste documente clasificate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.