O explozie a avut loc la Ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat care manipula o scrisoare, a anunţat miercuri Ministerul spaniol de Interne, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Explozia a avut loc în jurul orei locale 13.00, când poliţia a fost anunţată de o deflagraţie la o reprezentanţă diplomatică, potrivit "El Mundo".

Angajatul rănit s-a dus pe propriile picioare la spital.

Explozibilul se afla într-un plic pe care l-a deschis angajatul rănit.

Plicul conţinea o cantitate mică de explozibil artizanal, au declarat pentru agenţia EFE surse din cadrul poliţiei. Scrisoarea era adresată ambasadorului, dar nu a trecut prin scaner, ci a fost deschisă de un paznic, în grădina ambasadei.

Poliţia spaniolă a activat protocolul antiterorist şi a izolat zona în care se află ambasada. Forţele specializate în dezactivarea explozibililor, Tedax, precum şi alte unităţi de poliţie, cu câini special dresaţi canini, au fost desfăşurate la faţa locului.

UPDATE: Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al ministrului ucrainean de externe DmItro Kuleba, a declarat că viaţa angajatului rănit la Ambasadă - pe care îl numeşte "comandant" - nu este în pericol.

El a spus că nimeni altcineva nu a fost rănit şi că securitatea a fost sporită la toate ambasadele ucrainene.

"Ambasada Ucrainei din Spania a primit un plic. În timpul inspecţiei, plicul a explodat în mâinile comandantului. Comandantul are uşoare, acum este spitalizat, primeşte îngrijirile medicale necesare. Nu există nicio ameninţare la adresa vieţii sale", se arată în mesajul purtătorului de cuvânt, citat de agenţia ucraineană UNIAN.

Dmitro Kuleba "a emis o instrucţiune urgentă pentru a intensifica securitatea la toate ambasadele ucrainene din străinătate", a declarat Nikolenko.

"Oricine se află în spatele acestei explozii nu va reuşi să intimideze diplomaţii ucraineni sau să le oprească activitatea lor zilnică depută pentru a întări Ucraina şi pentru a contracara agresiunea rusă", a declarat Nikolenko, citându-l pe Kuleba.

Spania, ţară NATO, a trimis echipament militar în Ucraina.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Persoana respectivă a fost rănită uşor şi a fost transportată la spital.

Poliţia investighează incidentul, dar este prea devreme pentru a şti dacă explozia a avut loc atunci când angajatul ambasadei a încercat să deschidă plicul sau când pur şi simplu l-a mutat într-un alt loc.

Ambasada Ucrainei se află în Hortaleza, în nord-estul Madridului.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.