Douăzeci şi două de persoane au murit, 14 sunt date dispărute şi mii de oameni au fost evacuaţi, sâmbătă, în Coreea de Sud, după ce a treia zi de ploi torenţiale a provocat alunecări de teren şi revărsarea unui lac de acumulare, afirmă oficiali citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Începând cu ora 6 p.m. (0900 GMT), 4.763 de persoane erau evacuate la nivel naţional, potrivit Ministerului de Interne şi Siguranţă, în timp ce apa a depăşit barajul din provincia Chungcheong de Nord, sâmbătă dimineaţă. Ordinele de evacuare ale autorităţilor locale au acoperit mai mult de 7.000 de persoane în diferite momente, potrivit autorităţilor provinciale.
 
Numărul persoanelor afectate este de aşteptat să crească, deoarece sunt anunţate şi mai multe ploi abundente în peninsula coreeană, duminică, a prognozat Administraţia Meteorologică din Coreea.

 

Korea Railroad Corp a anunţat că opreşte toate trenurile de navetişti şi unele trenuri de mare viteză, în timp ce altele ar putea avea întârzieri din cauza operării la viteză redusă, întrucât alunecările de teren, inundarea şinelor şi căderile de pietre pun în pericol siguranţa.

Un tren de navetişti a deraiat vineri seară după ce o alunecare de teren a adus pământ şi nisip pe şine în provincia Chungcheong de Nord, a afirmat Ministerul Transporturilor. Mecanicul a fost rănit, dar în garnitură nu se aflau pasageri.

Premierul Han Duck-soo a cerut, sâmbătă, în cadrul unei şedinţe cu agenţiile guvernamentale, ca armata să se implice activ în acţiunile de salvare, lucrând împreună cu oficialii guvernamentali pentru a mobiliza echipamente şi oameni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.