Donald Trump şi soţia lui, Melania, au fost diagnosticaţi cu Covid-19, a anunţat vineri, pe Twitter, preşedintele american. Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a scris pe Twitter, la scurt timp după ce preşedintele a anunţat că amândoi au fost diagnosticaţi cu Covid-19, că şi-a amânat toate angajamentele şi i-a îndemnat pe americani să aibă grijă să fie în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - În urmă cu scurt timp, Melania Trump a scris: „La fel ca prea mulţi americani anul acesta, preşedintele şi cu mine ne aflăm în carantină după ce rezultatul testului Covid-19 a fost pozitiv. Ne simţim bine şi mi-am amânat toate angajamentele viitoare. Vă rog, aveţi grijă să fiţi în siguranţă şi vm trece prin asta împreună”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „În această seară, prima doamnă şi cu mine am fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. Vom începe carantina şi procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris Trump.

 

Anunţul a venit la scurt timp după ce unul dintre principalii săi consilieri, Hope Hicks, a fost diagnosticat cu Covid-19.

A fost anunţat că Donald şi Melania au început „procesul de carantinare” în aşteptarea rezultatelor propriilor teste.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, i-a spus joi lui Sean Hannity de la Fox News, după ce Hicks a fost diagnosticată cu Covid-19, că el şi prima doamnă, în vârstă de 50 de ani, au fost testaţi de asemenea.

Hick a călătorit de mai multe ori împreună cu preşedintele în ultima perioadă, inclusiv la dezbaterea de marţi, din Cleveland, şi a fost văzută miercuri urcând la bordul Marine One, alături de mulţi alţi consilieri apropiaţi ai preşedintelui SUA - Jared Kushner, Dan Scavino şi Nicholas Luna - în condiţiile în care niciunul nu purta mască.

Preşedintele Donald Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus într-un interviu cu jurnalistul Bob Woodward şi a recunoscut că a minimalizat ameninţarea într-un interviu din martie, potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward. 

"Am vrut să-i reduc din impact mereu. Nu vreau să creez panică", a spus Trump pe 19 martie într-o convorbire telefonică, potrivit unei înregistrări publicate pe site-ul The Washington Post. Cotidianul a obţinut o copie a cărţii sale "Rage", care urmează să fie lansată weekendul următor. 

Trump a fost informat despre virus în ianuarie, potrivit lui Woodward. 

"Este o chestie mortală", i-a spus Trump lui Woodward la telefon pe 7 februarie. 

"Pur şi simplu respiri aerul şi aşa se întâmplă", i-a spus Trump lui Woodward, potrivit Washington Post. "Şi astfel, unul foarte înşelător. Este foarte delicat. De asemenea, este mai letal decât chiar cea mai intensă gripă". 

Jurnalistul spune în carte că lui Trump i-au fost prezentate avertismente cumplite în ianuarie despre virusul care urma să ducă la o pandemie mondială în martie. 

"Aceasta va fi cea mai mare ameninţare la adresa securităţii naţionale cu care te confrunţi în mandat", i-a spus consilierul Robert O’Brien lui Trump în 28 ianuarie, potrivit cărţii. "Acesta va fi cel mai dur lucru cu care te confrunţi". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.