Toate cele şase reactoare ale centralei nucleare Zaporojie din Ucraina rămân au fost reconenctate la reţeaua electrică a ţării, a anunţat, vineri, operatorul nuclear ucrainean Energoatom , după ce iniţal anunţase că centrala este în continuare deconectată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Unul dintre reactoarele centralei a fost reconectat la reţea şi îşi creşte capacitatea, potrivit Energoatom.

”Astăzi (n.r. vineri)... la ora 14:04, una dintre unităţile electrice ale centralei nucleare Zaporojie care s-a oprit ieri a fost conectată la reţeaua electrică”, se arată într-un comunicat al operatorului nuclear.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Începând cu 26 august 2022, la ora 9.00, toate unităţile electrice ale centralei nucleare Zaporojie sunt deconectate de la reţeaua electrică”, se precizează în comunicat.

Nevoile energetice ale instalaţiei nucleare erau asigurate printr-o linie separată din sistemul energetic al Ucrainei, mai subliniază comunicatul.

”Linia de alimentare cu energie electrică a centralei Zaporojie la sistemul energetic al Ucrainei a fost, de asemenea, restaurată, se lucrează la pregătirea conectării a două unităţi de energie ale centralei Zaporojie la reţea. Nu există comentarii cu privire la funcţionarea echipamentelor şi a sistemelor de securitate”, se mai arată în comunicat.

Administraţia regională militară din Herson a acuzat forţele ruse că au întrerupt două linii electrice către centrală, lăsând, joi, întreaga regiune fără energie electrică şi apă, temporar, înainte să fie restabilită până la sfârşitul zilei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.