Cel puţin o persoană a fost ucisă, marţi, într-un atac cu rachete al forţelor ruse care a vizat centrul oraşului Hramatorsk, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii separatiste Doneţk, care include Hramatorskul, a declarat că atacul a provocat explozii puternice şi un incendiu într-o clădire rezidenţială.

”Ruşii au lovit partea centrală a oraşului... În prezent există informaţii referitoare la existenţa a cel puţin un civil mort”, a scris Kirilenko pe contul de Telegram.

La faţa locului se aflau echipaje de urgenţă. O fotografie postată online de primarul oraşului, Oleksandr Honcharenko, şi de primăria oraşului, arată flăcări ieşind dintr-o clădire rezidenţială.

Alte şase persoane au fost rănite în atac, a anunţat un oficial de rang înalt dn cadrul poliţiei, relatează AFP.

O rachetă a căzut într-o grădină pe marginile căreia se află imobile de şase etaje, în centrul oraşului, au constatat jurnalişti AFP.

Un bărbat grav rănit la cap, învelit într-un covor de către vecini, zăcea pe jos şi a fost luat de salvatori.

”El trecea pe acolo, pe stradă şi a fost atins”, declară o femeie cuprinsă de panică.

Pompieri luptau cu flăcările care au cuprins două etaje ale unuii mobil, ale cărui geamuri au fost sparte toate de suflul exploziei.

O femeie rănită uşor de cioburi, la un picior, primea prmul ajutor aşezată pe o bancă.

”A căzut ceva din cer”, declară un bărbat care refuză să-şi spună numele, adăugând că ”nicio instalaţie militară” nu se află în apropiere.

Hramatorskul, un oraş cu 150.000 de locuitori înainte de război, este centrul administrativ al părţii regiunii ucrainene Doneţk aflată pe mâna Kievului.

El se află la aproximativ 20 de kilometri de linia frontului şi este vizat curegularitate de tiruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.