Cel puţin şapte persoane au murit şi peste 20 au fost rănite, între care şapte grav, în urma unui atac armat care a avut loc joi seara la un centru al Martorilor lui Iehova din oraşul Hamburg, în nordul Germaniei, relatează presa locală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Martorii spun că s-au auzit 12 focuri de armă.

Potrivit RTL şi Tagesschau, o unitate specială a poliţiei din Hamburg s-a întâmplat să se afle în apropiere în momentul atacului, ceea ce a permis să fie prevenite alte morţi.

Autorităţile se pregăteau joi seara târziu să ridice consemnele de securitate transmise către locuitorii din zonă, considerând că nu mai există niciun pericol.

Contrar informaţiilor iniţiale, autorul atacului, cel mai probabil nu a fugit.

De asemenea, poliţia nu vorbeşte despre un atac terorist, ci mai degrabă de o crimă în masă.

UPDATE - Autorul atacului s-ar putea număra printre persoanele decedate, potrivit presei germane. 

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că s-a tras un foc de armă după ce forţele de ordine au ajuns la faţa locului, joi seara. Ulterior, o persoană rănită mortal a fost găsită la un etaj superior al clădirii şi există indicii că aceasta ar putea fi făptaşul. Cu toate acestea, nu există încă nicio certitudine.

Poliţia a cercetat zona din jurul locului crimei cu un elicopter şi o cameră cu termoviziune.

UPDATE - Potrivit Focus, serviciile de urgenţă au auzit focuri de armă în interiorul clădirii chiar de la locul faptei. Mai multe persoane au fost găsite acolo. Nu este clar dacă autorul crimei se afla printre ele.

Poliţia spune că nu există niciun indiciu cu privire la un autor fugar al crimei. Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că autorii sunt morţi sau arestaţi, scrie Focus.

Anterior, presa locală a transmis că autorii ar fi fugit de la locul atacului şi ar fi căutaţi de poliţie.

UPDATE - Potrivit publicaţiei Bild, ar fi şapte morţi şi opt răniţi, în timp ce Focus scrie că ar fi fost găsite cel puţin şase persoane decedate, şapte răniţi grav şi 17 răniţi uşor.

"Până în prezent nu există informaţii confirmate privind motivul crimei", a scris poliţia pe Twitter. "Vă rugăm să nu împărtăşiţi nicio ipoteză neconfirmată şi/sau să nu răspândiţi zvonuri", îndeamnă autorităţile populaţia.

Nu se ştie, de asemenea, dacă este vorba despre unul sau mai mulţi atacatori, dar aceştia au fugit. 

Atacul ar fi avut în sala clădirii situate pe strada Deelböge, la sud de aeroport. Oamenii au fost între timp evacuaţi de acolo.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

O alertă a fost trimisă pe aplicaţia federală de avertizare, NINAwarn, că în jurul orei 21:00 (22:00, ora României), anunţându-i pe localnici că "unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică".

Poliţia din Hamburg a transmis pe Twitter că are loc o operaţiune majoră în cartierul Alsterdorf. Autorii ar fi fugit şi sunt căutaţi.

Serviciile de urgenţă şi medicii se află la faţa locului.

Locuitorii din apropiere au fost sfătuiţi să nu-şi părăsească locuinţele pe fondul operaţiunii în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.