Premierul britanic Boris Johnson vizitează, miercuri, Kievul, cu ocazia Zilei Independenţei, pentru a treia oară în cele şase luni de la începutul invaziei ruse, relatează AFP. Johnson a anunţat cel mai recent pachet de sprijin în valoare de 54 de milioane de lire sterline, care include sisteme de supraveghere fără pilot şi sisteme de rachete pentru armata ucraineană, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Pachetul de sprijin de astăzi va oferi forţelor armate ucrainene curajoase şi rezistente un nou impuls al capacităţilor, permiţându-le să continue să respingă forţele ruse şi să lupte pentru libertatea lor”, a subliniat el.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Este a treia oară când Boris Johnson se află în Ucraina de la începutul invaziei ruse. Nu toate ţările sunt atât de norocoase să aibă un astfel de prieten”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Johnson a postat o fotografie pe contul său de Twitter care îl înfăţişează alături de Zelenski, însoţită de următorul mesaj: ”Ce se întâmplă în Ucraina contează pentru noi toţi. De aceea mă aflu astăzi la Kiev. Cred că Ucraina poate şi va câştiga acest război”.

What happens in Ukraine matters to us all.



That is why I am in Kyiv today.

That is why the UK will continue to stand with our Ukrainian friends.

I believe Ukraine can and will win this war. pic.twitter.com/FIovnqJGTS

— Boris Johnson (@BorisJohnson) August 24, 2022

El şi-a reiterat sprijinul pentru Ucraina cu ocazia Zilei Independenţei ţării.

”Oricât de mult va dura, Regatul Unit vă va sprijini”, a transmis Johnson, în cursul zilei de miercuri.

Peste trei săptămâni, Johnson nu va mai fi premierul Marii Britanii. În pofida faptului că ţara este afectată de o serie de crize, de la costul vieţii tot mai crescut până la războiul din Ucraina, el a fost acuzat că conduce un guvern ”zombi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.