Un bombardier cu apă de tip Canadair, ”la bordul căruia se aflau cel puţin două persoane” s-a prăbuşit marţi, în timp ce lupta împotriva unui incendiu de pădure, în Grecia, în sudul Insulei Evia, declară un purtător de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopios, AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un avion grec (de tip) Canadair, la bordul căruia se aflau cel puţin două persoane, a căzut în apropiere de Platanisto”, un sat pe Insula Evia, declară AFP purtătorul de cuvânt.

Grecia este devastată de incendii şi canicule de peste zece zile.

Potrivit primelor informaţii oficiale, aeronava - care participa împreună cu alte trei avioane şi aproximativ 100 de pompieri la lupta împotriva flăcărilor pe această insulă situată în apropiere de Atena - s-a prăbuşit într-o râpă.

Acest accident a avut loc pe înălţimile Karystos, unde a izbucnit un incendiu duminică,

Cei doi piloţi fac parte din Forţele Aeriene elene, potrivit Ministerului grec al Apărării, citat de televiziunea publică ERT.

Postul a difuzat o înregistrare video a aeronavei de la momentul prăbuşirii. Avionul a dispărut în spatele flăcărilor şi unui nor de fum negru.

Alte două incendii importante sunt active în Grecia - pe insulele turistice Rhodos, la Marea Egee (sud-est) şi Corfu, la Marea Ionică (nord-vest).

CITEȘTE ȘI Doi piloţi, primele victime ale incendiilor care devastează Grecia - VIDEO

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.