Preşedintele american Joe Biden a afirmat, în primul său discurs despre Starea Uniunii, că Vladimir Putin "a urmărit să zguduie temeliile lumii libere" prin atacul asupra Ucrainei, crezând că "lumea se va uita în altă parte", relatează CNN. "Dar a calculat foarte greşit", a adăugat Biden. El a susţinut că Putin este mai izolat decât a fost vreodată de lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urmă cu şase zile, Vladimir Putin a urmărit să zguduie temeliile lumii libere (...) Dar a calculat foarte greşit", a susţinut Biden, în discursul său despre Starea Uniunii.

Biden a afirmat că Putin a crezut că va putea intra în Ucraina, iar restul lumii se va uita în altă parte.

"În loc de asta, a dat de un zid de putere pe care nu l-a anticipat şi nu şi l-a imaginat. A întâlnit poporul ucrainean", a continuat el.

În discursul său, Biden a susţinut că Putin "este acum mai izolat de lume decât a fost vreodată".

"Când istoria acestei perioade va fi scrisă, războiul lui Putin împotriva Ucrainei va fi lăsat Rusia mai slabită şi restul lumii - mai puternică", a adăugat Biden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.