Un avion al Sriwijaya Air a pierdut legătura cu turnul de control sâmbătă, după decolarea de pe aeroportul din capitala indoneziană Jakarta cu destinaţia Pontianak, în provincia Kalimantanul de Vest, ulterior, ministrul Transporturilor anunţând că aparatul s-a prăbuşit. Poliţia Metropolitană Jakarta a stabilit un centru pentru identificarea victimelor în cazul dezastrelor, la Spitalul Kramat Jati, pentru ca cei care au murit după prăbuşirea aborului SJ182 al Sriwijaya Air să fie identificaţi, informează antaranews.com. Autorităţile cred că avionul s-a prăbuşit în largul insulelor Laki şi Lancang.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Indonezia: Poliţia din Jakarta a stabilit un centru pentru identificarea victimelor zborului SJ182. Autorităţile cred că avionul s-a prăbuşit în largul insulelor Laki şi Lancang

UPDATE - Ministrul Transporturilor din Indonezia a anunţat că au fost intensificate căutările pentru găsirea aeronavei, subliniind că la bordul acesteia se aflau 62 de persoane.

Conform Reuters, care citează site-ul detik.com ministrul a afirmat că avionul s-ar fi prăbuşit în apropiere de Insula Laki Island, aflată la 20 de kilometri distanţă de aeroport.

De asemenea, agenţia de salvare Basarnas a anunţat într-un comunicat că va trimite o echipă de salvare în zona  Thousand Islands pentur a ajuta la căutarea victimelor ”după prăbuşirea zborul SJ 182 al Sriwijaya Air”.

UPDATE - Salvatorii care caută avionul au găsit presupuse resturi în apele de la nordul oraşului, a declarat un oficial al agenţiei de căutare şi salvare Basarnas.

Agus Haryono a declarat pentru Reuters că nu a fost confirmat faptul că resturile provin din zborul aerian Sriwijaya SJ182, care a pierdut contactul cu turnul de control imediat după decolare.

UPDATE - La bordul aeronavei se află 59 de pasageri, între care şase copii, potrivit cotidianului indonezian Republika.

UPDATE -  Autorităţile au început operaţiunile de căutare şi salvare, anunţă Bloomberg, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Djakarta,  Adita Irawati.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Avionul, un Boeing 737-500, a dispărut de pe radare la puţin timp de la decolare şi, conform datelor FlightRadar 24, a pierdut rapid din altitudine în mai ăiţin de un minut.

Sriwijaya Air a anunţat că strânge informaţii legate de acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.