(adaugă alte informaţii)

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Austriecii sunt chemaţi la urne, duminică, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, principalul favorit fiind Sebastian Kurz, care la 31 de ani ar putea deveni cel mai tânăr şef de Guvern din lume.

Şef al Partidului Popular (ÖVP-conservator), Kurz, ministru al Afacerilor Externe din 2013, este favorit în sondaje cu şase şi opt puncte, în faţa lui Heinz-Christian Strache (Partidul Libertăţii - FPO), în vârstă de 48 de ani, şi a lui Christian Kern, cancelarul social-democrat în exerciţiu (SPO), în vârstă de 51 de ani.

Kurz conduce Partidul Popular din mai şi a avut discursuri împotriva imigranţilor, promiţând să taie ajutoarele sociale pentru străini. El nu a anunţat încă dacă în cazul unei victorii va face o alianţă cu social-democraţii sau cu partidul de extremă dreapta FPO al lui Heinz- Christian Strache.

Secţiile de votare s-au deschis la ora locală 06.00, urmând să fie închise la ora 17.00, la vot fiind chemaţi 6,4 milioane de alegători.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.