Suspansul alegerilor prezidenţiale americane continuă, iar după ce Florida şi Texasul îi revin lui Donald Trump, Joe Biden a obţinut o victorie în Arizona, un stat-cheie cu 11 mari electori, şi în Maine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă rezultatele în şapte state erau în continuare necunoscute, şi anume Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, North Carolina, Nevada, Georgia şi Alaska.

De ele depinde victoria lui Joe Biden sau Donald Trump.

Donald Trump a revendicat miercuri victoria în alegerile prezidenţiale, aruncând Statele Unite în necunoscut şi îngrijorare, în pofida acestui fapt.

”Noi am câştigat aceste alegeri”, a declarat el într-o alocuţiune, la Casa Albă, în care a anunţat că vrea să sesizeze Curtea Supremă cu privire la ”fraude”.

Trump a revendicat o victorie în Florida, Ohio, Texas, Georgia şi North Carolina. ”Suntem pe cale să câştigăm în Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin”, a spus el.

Vicepreşedintele său în exerciţiu Mike Pence, mai moderat, a estimat că republicanii sunt ”pecalea bună către victorie”.

Trump a catalogat în acest discurs rezultatele alegerilor prezodenţiale de marţi drept ”fenomenale”, acuzând un ”mic grup de oameni” că încearcă să-i fure victoria.

Niciun rezultat nu garantează, însă, în acest stadiu, rezultatul duelului cu Joe Biden în mai multe state-cheie - inclusiv în Pennsylvania, Wisconsin, Michigan şi Georgia -, iar marile posturi de telviziune şi Institutul Edison Research arată că Trump nu a obţinut în acest stadiu, în Colegiul Electoral, cele 270 de voturi ale marilor electori de care are nevoie pentru a fi reales, scrie Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.