Douăzeci şi nouă de persoane au murit şi cel puţin una este rănită grav într-un incendiu izbucnit marţi într-un club de noapte situat la subsolul unui bloc cu 16 etaje din centrul Istanbulului în timpul unor lucrări de renovare care aveau loc pe timpul zilei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Muncitorii de pe şantier au murit cu toţii, a declarat guvernatorul Istanbulului, care a anunţat că "au fost emise cinci mandate de arestare", inclusiv pentru proprietarul şi administratorul discotecii.

"Trei dintre suspecţi au fost arestaţi şi alţi doi sunt căutaţi", a adăugat el, citat de AFP.

De-a lungul după-amiezii, bilanţul tragediei a continuat să se modifice, iar majoritatea celor douăsprezece răniţi grav anunţaţi iniţial au murit treptat, deşi au fost transferaţi la spital.

Incendiul a izbucnit la prânz, potrivit guvernatorului, lăsând urme negre vizibile pe primele patru etaje ale clădirii de 16 etaje, deşi nu s-a putut stabili imediat dacă victimele au murit din cauza flăcărilor sau a fumului negru şi dens. Televiziunile au prezentat imagini cu flăcări înalte şi fum negru care se ridicau pe lângă ferestrele unui bloc înalt.

Un număr mare de mijloace şi oameni de la serviciile de urgenţă au fost mobilizate şi, la sfârşitul zilei, aproximativ douăzeci de ambulanţe şi maşini de pompieri erau încă parcate pe stradă, care a fost blocată pentru trafic şi pietoni.

"Club Masquerade" avea mai multe scene şi găzduia în mod regulat concerte. 

"Clubul era închis pe timpul Ramadanului", a declarat pentru AFP Erkan Karakoç, un locuitor din zonă.

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, care tocmai ce a fost reales duminică, a confirmat că "incendiul a fost pus sub control" şi a prezentat "condoleanţe".

UPDATE - "Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în incendiu a crescut la 29. Tratamentul unei persoane rănite în incendiu continuă, iar activitatea echipelor din clădire continuă", a transmis guvernatorul Istanbulului într-un nou comunicat, citat de Anadolu.

UPDATE - Bilanţul persoanelor decedate a urcat la 25, potrivit agenţiei turce Anadolu, care citează un anunţ al guvernatorului oraşului.

În comunicatul guvernatorului din Istanbul se precizează că incendiul a izbucnit la ora locală 12:47 în timpul unor lucrări de renovare la centrul de divertisment ce funcţiona la subsolul şi mezaninul clădirii de 16 etaje situată pe strada Gayrettepe Mahallesi Gönenoğlu.

Mai multe echipe de pompieri şi echipaje de salvare au fost trimise la faţa locului. Pompierii au intervenit cu 31 de vehicule şi 86 de persoane.

Echipele de poliţie au luat măsuri de precauţie în cartier.

Cauza izbucnirii incendiului este deocamdată necunoscută.

Preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a fost sunat de ministrul de interne Ali Yerlikaya şi a primit informaţii despre tragedie.

Guvernatorul Istanbulului, Davut Gül, a inspectat locul incendiului din cartierul Beşiktaş. El a spus că localul în cauză era în curs de renovare. Clubul avea o autorizaţie obţinută în 1987, reînnoită în 2018.

Întrebat dacă incendiul a fost precedat de o explozie în clădire, Gül a răspuns că nu are deocamdată astfel de informaţii. 

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Cincisprezece persoane au murit şi alte opt au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-un club de noapte din centrul Istanbulului în timpul unor lucrări de reparaţie care aveau loc pe timpul zilei, a anunţat marţi primarul oraşului, Ekrem Imamoglu, citat de Reuters.

Şapte dintre cele opt persoane rănite se află în stare critică, a precizat Imamoglu, adăugând că incendiul a fost stins, iar răniţii sunt trataţi în spitale din apropiere.

Potrivit Associated Press, clubul de noapte, care era închis pentru renovare, se afla la parterul unei clădiri rezidenţiale cu 16 etaje din cartierul Besiktas, în partea europeană a oraşului.

Guvernatorul Davut Gul a declarat reporterilor aflaţi la faţa locului că se investighează cauza incendiului, iar victimele erau implicate cel mai probabil în lucrările de renovare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.