Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de cocaină din Brazilia, dat în urmărire de peste 20 de ani, a fost arestat în Mozambic, potrivit poliţiei braziliene, care a subliniat extinderea tot mai mare la nivel global a bandei First Capital Command (PCC), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gilberto Aparecido dos Santos, supranumit “Fuminho”, era urmări de peste 20 de ani, înainte de a fi capturat luni la Maputo. Dos Santos era unul dintre cei mai căutaţi fugari din Brazilia, a anunţat poliţia braziliană într-un comunicat.

“Prizonierul era considerat cel mai important furnizor de cocaină al unei bande care îşi desfăşoară operaţiunile în Brazilia şi care este responsabilă de trimiterea a tone de droguri în mai multe ţări.

Capturarea  lui dos Santos în Africa este un semn al dezvoltării reţelei internaţionale a bandei PCC.

Formată iniţial ca o bandă în închisoare în Sao Paulo, PCC a devenit cea mai mare reţea infracţională din Brazilia şi livrează cantităţi tot mai mari de cocaină în străinătate, în special în Europa şi Africa.

Reuters a relatat în martie că Brazilia a devenit unul dintre principalii furnizori de cocaină în Europa, transformânnd rolul avut de această ţară în comerţul transatlantic cu droguri.

Potrivit poliţiei, operaţiunea de capturare a lui dos Santos a implicat Administraţia pentru Droguri din SUA, Departamentul de Justiţie al SUA şi poliţia din Mozambic.

Poliţia federală braziliană îl mai acuză pe dos Santos că finanţează un plan de salvare a şefului PCC Marcos Willians Camacho, sau “Marcola”, care se află într-o îmchisoare federală din Brazilia. Planul a determinat autorităţile braziliene să întărească securitatea la închisoarea respectivă, în luna februarie.

Presa locală a scris că dos Santos este ”mâna dreaptă a lui Camacho.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.