Uniunea Europeană elaborează noi sancţiuni împotriva Teheranului, în contextul utilizării dronelor iraniene de către Rusia în Ucraina. Sancţiunile ar putea fi anunţate săptămâna aceasta, a declarat un diplomat european pentru CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste eforturi continue ale Uniunii Europene vin în momentul în care Consiliul de Securitate al ONU discută despre dronele iraniene în timpul unei reuniuni cu uşile închise, miercuri, la New York.

Departamentul de Stat a anunţat că SUA vor ”saluta” sancţiunile UE împotriva Iranului în contextul furnizării de drone Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a declarat că SUA ”coordonează îndeaproape cu UE” elaborarea sancţiunilor, dar nu a oferit detalii despre aceste discuţii.

”Aş remarca şi reiterez că Statele Unite continuă să aibă la dispoziţie instrumente care sunt practice, care sunt agresive, care sunt utile pentru a trage la răspundere Iranul”, a spus Patel,

”Ne-aţi văzut luând măsuri în ceea ce priveşte activitatea malignă iraniană”, a mai subliniat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.