Steagul britanic a fost retras vineri din holul intrării în sediul Consiliului European şi din faţa sediului Parlamentului European (PE), la Bruxelles - un gest simbolic efectuat cu câteva ore înaintea ieşirii oficiale a Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Doi angajaţi au retras într-un minut Union Jack din locul în care era plasat, în sala mare de la intrarea în sediul Consiliului European, locul de întâlnire al şefilor de stat şi de guverne ai statelor membre UE, şi apoi l-au împăturit şi au părăsit locul, fără vreo ceremonie.

Mai puţin de 30 de minte mai târziu, steagul britanic a dispărut şi de la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, unde flutură în continuare steagurile tuturor celorlalte 27 de state membre.

Pe catargul rămas liber a fost ridicat steagul albastru cu stele al Uniunii.

Brexitul urmează să devină realitate vineri, la ora locală 23.00 (sâmbătă, 1.00, ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.