Ungaria nu va bloca aderarea Ucrainei la NATO şi Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul Ungariei în Ucraina, Istvan Ijgyarta, într-un interviu acordat canalului ucrainean de televiziune Espreso, citat de Ukrinform.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ukrinform, ambasadorul Ungariei în Ucraina, Istvan Ijgyarto a făcut această afirmaţie într-un interviu acordat canalului de televiziune ucrainean, Espreso.

”Dacă vorbim despre dorinţa Ucrainei de a adera la NATO, nu am fost niciodată împotrivă (n.r. Ungaria). Prin urmare, dacă Ucraina doreşte în continuare să adere la alianţă, nu ne vom opune”, a spus ambasadorul.

Ijgyarto a mai subliniat că Ungaria va sprijini aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în momentul în care se va lua în considerare această problemă.

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a declarat pe 5 mai că Ungaria a condamnat atacul Rusiei asupra Ucrainei şi a cerut o anchetă imediată pentru a investiga toate presupusele crime de război comise de forţele ruse pe teritoriul ucrainean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.