Discuţiile Uniunii Europene (UE) în legătură cu acordarea unui ajutor financiar de 50 de miliarde de euro Ucrainei au devenit şi "mai complicate", deoarece Ungaria nu dă dovadă de flexibilitate înaintea summitului de săptămâna viitoare pe această temă, a declarat vineri un oficial cu rang înalt al UE, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul ungar Viktor Orban a blocat o rectificare a bugetului UE care să includă ajutorul pentru Ucraina la summitul din decembrie. Liderii UE vor încerca din nou să ajungă la un acord cu privire la acest pachet la un nou summit, joia viitoare.

Guvernul lui Viktor Orban, care ar urma să preia preşedinţia Consiliului UE de la 1 iulie, are o relaţie tensionată cu Ucraina. Liderul maghiar a menţinut legături strânse cu Rusia şi s-a retras din sală atunci când liderii UE au dat undă verde deschiderii negocierilor de aderare la UE cu Kievul, la summitul din decembrie.

"Negocierile devin puţin mai complicate, poziţia Ungariei nu a fost cu adevărat flexibilă în această privinţă", a declarat oficialul UE de rang înalt, care a vorbit sub rezerva anonimatului. Oficialul, care este implicat în pregătirile pentru summit, a adăugat că există un nivel tot mai mare de frustrare faţă de Ungaria în rândul celorlalte state membre UE care doresc să acorde mai mult ajutor Ucrainei.

Oficialul a spus că unele idei propuse de Orban - cum ar fi ca ajutorul pentru Ucraina să fie supus aprobării unanime în fiecare an - nu sunt acceptabile pentru ceilalţi membri UE.

"Niciun stat membru nu vrea să se angajeze într-o situaţie în care ar trebui să treci prin unanimitate pentru a oferi sprijin Ucrainei", a declarat oficialul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.