Ungaria a anunţat vineri 210 de contaminări cu noul coronavirus - cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat până acum - care creşte numărul total al îmbolnăvirilor la 1.190, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vederea unei încetiniri a răspândirii noului coronavirus, premierul suveranist Viktor Orban a hotărât să prelungească joi izolarea - pe o perioadă nedeterminată - şi a cerut populaţiei să rămână acasă, în pofida vacanţei de Paşte.

Orban a averizat vineri dimineaţa că ”adevăratul test” abia urmează şi că Ungaria va avea nevoie de 8.000 de aparate medicale de respitaţie artificială în perioada de vârf a pandemiei, în contextul în care dispune doar de 2.000 în vremuri normale.

Guvernul a anunţat 77 de morţi din cauza covid-19 până în prezent.

Dintre noile contaminări raportate vineri, 151 provin dintr-un azil de bătrâni din Budapesta - unde şapte persoane au murit.

Guvernul a anunţat că numărul infectărilor în acest azil, cu o capacitate de 500 de locuri, ar putea creşte, iar teste au loc în continuare.

Aproape jumătate dintre cazurile confirmate în ţară au fost înregistrate în capitala ungară, potrivit datelor prezentate de către Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.