Trupele ruse şi persoane înarmate au luat parte recent la un videoclip de propagandă postat pe canalul de ştiri pro-rus Telegram. În videoclip, participanţii scriu pe un drapel ucrainean că Melitopol nu mai face parte din Ucraina şi se afirmă că a fost trimis ulterior lui Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Videoclipul a fost publicat canalul de ”ştiri” pro-rus Telegram special pentru Melitopol, un oraş situat în partea de sud a Ucrainei şi ocupat de forţele ruse încă din primele zile ale invaziei.

Trupele şi indivizii înarmaţi sunt înfăţişaţi în videoclip, în timp ce scriu pe drapelul ucrainean din piaţa centrală din Melitopol: ”De la Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse... Garda Naţională Rusă... miliţia populară... cazacii”. Steagul este apoi dus la oficiul poştal şi se afirmă că a fost trimis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Un drapel ucrainean care flutura deasupra pieţei a fost înlăturat pe 14 martie.

Literele ”Z” şi ”V” sunt de asemenea scrise pe steag, reprezentând marcajele de pe vehiculele militare ruse care participă la invazie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.