Un incendiu uriaş, care a devastat porţiuni întregi în masivul forestier Troodos, în Cipru, soldat cu patru morţi, se află ”în întregime sub control”, au anunţat luni autorităţile, la aproape 48 de ore de la izbucnirea sinistrului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul, cel mai grav înregistrat vreodată pe insula de la Marea Mediterană, a fost controlat complet luni dimineaţa, a anunţat Departamentul Pădurilor.

Incendiul, care a izbucnit sâmbătă după-amiaza în localitatea Arakapas, în apropiere de Limassol (sud), alimentat de caniculă şi rafale de vânt, s-a extins la alte opt localităţi, precizează departamentul.

El se află ”în înregme sub control”, însă având în vedere amploarea sinistrului, o importantă prezenţă a pompierilor este menţinută în sector, în cazul unor posibile reporniri ale focului, potrivit aceleiaşi surse.

Patru muncitori egipteni au murit, arşi de flăcări, în timp ce încercau să fugă din satul Odos.

Zeci de case şi de proprietăţi private au fost distruse.

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, suspectat de faptul că a provocat în mod nevoit incendiul, în apropierea satului Arakapas, a fost arestat.

Un martor l-ar fi văzut plecând de la faţa locului cu maşina, în momentul izbucnirii incendiului, a anunţat poliţia.

Bombardiere cu apă au fost trimise din Israel şi Grecia, dar şi de către forţe britanice staţionate pe insulă, care au participat la operaţiuni de stingerea incendiului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.