Un bărbat chinez a fost executat după ce a fost găsit condamnat la moarte cu privire la o dublă crimă, la un baraj împotriva noului coronavirus, prima execuţie în urma unei infracţiuni legate de pandemia covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ma Jianguo a fost găsit vinovat de uciderea, la 6 februarie, a doi voluntari care supravegheau intrarea într-un sat, în perioada de carantină impusă din cauza epidemiei.

Ma Jianguo, în vârstă de 24 de ani potrivit presei chineze, se afla la volanul unui automobil în momentul în care a izbucnit o dispută între pasageri şi voluntari care le interziceau intrarea în sat.

Victimele au fost înjunghiate de mai multe ori în abdomen, potrivit Curţii Supreme.

Condamnatul la moarte a făcut deja închisoare cu privire la răniri cu intenţie, potrivit Curţii.

China a impus măsuri radicale în lupta împotriva noului coronavirus, apărut în provincia Hubei (centru) la sfârşitul anului trecut. Capitala provinciei, Wuhan, a fost plasată în carantină timp de două luni şi jumătate, începând de la 23 ianuarie.

În paralel, restricţii de deplasare au fost impuse în întreaga ţară.

Sute de persoane au fost vizate de proceduri judiciare atât în urma încălcării acestor reglementări, cât şi cu privire la răspândirea de zvonuri sau ascunderea faptului că erau contaminate.

Execuţia lui Ma Jianguo este prima raportată în legătură cu o infracţiune legată de pandemie.

China nu publică numărul execuţiilor din fiecare an, însă organizaţii de apărarea drepturilor omului le evaluează la câteva mii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.