Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a vrut să atingă maiestuosul jet de apă de la Geneva, care ţâşneşte din Lacul Leman, la 140 de metri înălţime, potrivit cotidianului elveţian 20 minutes, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a atins luni seara bariera de acces a jetului de apă, în pofida interdicţiei formale de a se apropia, el a încercat mai întâi să-şi pună faţa pe gaura din care apa ţâşneşte cu aproximativ 200 de kilometri pe oră - 500 de litri pe secundă -, potrivit datelor Serviciilor Industriale ale Genevei (SIG), care gestionează cel mai celebru ”monument” din oraş.

ARUNCAT CÂŢIVA METRI ÎN AER

Tânărul a fost aruncat violent în spate. Însă nu s-a oprit aici.

După ce şi-a revenit, a decis să ia jetul în braţe.

De această dată, forţa apei l-a aruncat câţiva metri în aer şi a căzut pe dala din jurul gurii, după care s-a aruncat în apă.

Poliţia, alertată în acel moment de martori, s-a dus să-l ia.

”Agenţii au venit să ceară întreruperea jetlui de apă de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, declară un martor cotidianului 20 minutes.

PLÂNGERE

Poliţiştii ”l-au salvat şi l-au ridicat” în ambarcaţiunea lor, declară un purtător de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Aline Dard.

Preluat de o ambulanţă, tânărul a fost condus la Spitalele Universitare din Geneva,

Starea sănătăţii tânărului era necunoscută imediat.

SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Geneva este doatată cu un jet de apă din 1891, iar cel care funcţionează în prezent a fost inaugurat în 1951.

El a devenit simbolul oraşului elveţian de la frontiwra cu Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.