Un american, David T. Hines, în vârstă de 29 de ani - care a folosit o garanţie de stat pentru a-şi cumpăra cu împrumut un Lamborghini Huracan Evo, în valoare de 318.000 de dolari - este acuzat de fraudă bancară şi declaraţii false la o instituţie bancară americană, relatează Miami Herald.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul, un rezident din sudul Floridei, ar fi deturnat aproape patru milioane de dolari, beneficiind de împrumuturi de la Guvernul menite să ajute IMM-uri să traverseze criza covid-19.

Maşina de lux a fost confiscată vineri, la arestarea tânărului.

Justiţia a confiscat, de asemenea, 3,4 milioane de dolari în diverse conturi bancare.

Potrivit autorităţilor, în afară de maşina de lux, suma lipsă a fost cheltuită în hoteluri de lux la Miami Beach, pe haine, bijuterii şi site-uri de întâlniri.

Americanul a solicitat în total şapte împrumuturi garantate, în valoare de 13,5 milioane de dolari, de la Bank of America.

Banca a aprobat trei dintre aceste cereri şi i-a împrumutat 3.984.557 dolari.

Tânărul s-ar fi folosit de pretextul unei mase salariale lunare în valoare de patru milioane de dolari în vederea obţinerii acestei sume.

”Aceşti pretinşi angajaţi nu existau şi câştigau doar o fracţiune din ceea ce pretindea Hines în cererile sale de împrumut garantate de stat”, precizează Departamentulamerican al Justiţiei în documente judiciare.

Avocatul tânărului, Chad Piotrowski, dă asigurări într-un comunicat că clientul său este ”un antreprenor cinstit care, la fel ca milioane de americani, a suferit financiar în timpul pandemiei”. El abia aşteaptă să-şi prezinte versiunea.

Paycheck Protection Program - de care David T. Hines ar fi beneficiat necuvenit - a fost înfiinţat în cadrul unui plan uriaş de relansare a economiei americane.

Aceste împrumuturi guvernamentale sunt menite să ajute întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), care nu au posibilitatea să găsească alte surse de finanţare, să supravieţuiască acestei crize fără precedent şi să continue să-şi plătească salariaţii în loc să-i concedieze.

La începutul lui iulie, Trezoreria americană a anunţat că s-au acordat peste 4,8 milioane de împrumuturi - în valoare totală de 521,4 miliarde de dolari.

Între beneficiari se află marca de baschet Yeezy a rapperului american Kanye West, plasticianul Jeff Koon sau puternica Biserică Scientologică.

Potrivit Miami Herald, un delict cu privire la o fugă implicând automobilul Lamborghini al lui David T. Hines, la începutul lui iulie, a pus autorităţile pe urma acestuia.

Acuzatul a fost eliberat pe cauţiune şi plasat în arest la domiciliu înainte să compară în justiţie la 14 octombrie.

El riscă până la 70 de ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.