Un şofer a fost ucis şi infrastructura pentru cereale a fost avariată de un atac cu drone ruseşti asupra infrastructurii portuare de la Dunăre, la Izmail, a declarat joi guvernatorul regiunii Odesa, relatează Ukrainskaia Pravda.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul a declarat că dronele au atacat timp de două ore în timpul nopţii şi că, deşi majoritatea au fost doborâte, unele au reuşit să treacă, avariind un siloz, un elevator şi mai multe camioane. Un şofer de 56 de ani a fost ucis.

Porturile ucrainene de pe Dunăre au devenit o arteră cheie pentru volumele uriaşe de cereale ale ţării care trebuie exportate, în condiţiile în care Rusia blochează Marea Neagră de la invazia din februarie 2022. Moscova a lovit infrastructura portuară dunăreană prin valuri de atacuri cu drone în august şi septembrie, dar ultimul atac de peste noapte a venit după o pauză în astfel de lovituri.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că 18 drone Shahed au fost lansate în total asupra regiunii sudice Odesa şi a regiunii Hmelnîtţi, care se află în vestul Ucrainei. Cincisprezece dintre drone au fost doborâte de sistemele de rachete de apărare aeriană şi de grupurile mobile de foc, a precizat forţa aeriană.

Izmail se află de partea cealaltă a malului românesc al Dunării, în dreptul localităţii Plauru, unde peste vară au fost mai multe incidente când au căzut fragmente de drone şi rachete provenind de la atacurile Rusiei. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.