Un tribunal rus l-a plasat joi în detenţie pe un bărbat rus, Konstantin Startciukov, în vârstă de 37 de ani, acuzat de faptul că a vrut să incendieze Mausoleul lui Lenin, în Piaţa Roşie, după ce a aruncat cu un cocteil Molotov către mormântul fondatorului URSS, care riscă să fie condamnat la până la şapte ani de închisoare cu privire la ”huliganism”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Tribunalului Taganski din Moscova, citat de agenţia rusă de presă RIA Novosti, Konstantin Startciukov a fost plasat în detenţie pe o perioadă de două şuni, în vederea unui proces.

Presa rusă scrie că acest bărbat a fost arestat luni, când a împlinit vârsta de 37 de ani, în faţa Mausoleului în care se află mumia lui Lenin, fondatorul URSS, după ce a aruncat către acesta cu un cocteil Molotov.

Tribunalul nu precizează care sunt motivele faptei.

În mai 2023, un bărbat a încercat să atace mausoleul în aclaşi fel, iar în februarie alt bărbat, beat, a înercat să fure mumia lui Lenin.

Viitorul corpului revoluţionarului bolşevic constituie o dezbatere care revine cu regularitate în Rusia, în pofida faptului că preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat în 2019 împotriva ideii unei înhumări.

Mausoleul lui Lenin - inaugurat după moartea acestuia, în 1924 - tronează în Piaţa Roşie, lângă zidul Kremlinului.

Edificiul este vizitat anual de mii de turişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.