Un comitet a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american a votat pentru a face public un memoriu despre care republicanii spun că va arăta abuzurile făcute de FBI şi de Departamentul pentru Justiţie în ancheta privind Rusia, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform democratului Adam Schiff, comitetul a votat pentru a face memoriul public, dar împotriva unui memoriu al Democraţilor care îl contracara pe primul.

Schiff a adăugat că emiterea documentului reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Departamentul pentru Justiţie a declarat că ar fi „extrem de imprudent” ca acel document să fie făcut public.

Comitetul s-a folosit de o regulă obscură pentru a face memoriul public. Deşi preşedintele are acum cinci zile la dispoziţie pentru a se împotrivi acţiunii, Trump a declarat în trecut că susţine prezentarea documentului.

Votul comitetului vine în contextul tensiunilor din Congres în urma investigaţiei asupra implicării Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 pentru a-l ajuta pe Trump.

Democraţii consideră că documentului îi lipsesc detalii esenţiale şi că scopul eliberării acestuia este să discrediteze ancheta lui Robert Mueller privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA.

Memoriul, care a fost scris de preşedintele comitetului, Devin Nunes, susţine că decizia de a începe supravegherea fostului consilier de campanie al lui Trump, Carter Page, a fost bazată pe un dosar neverificat despre Trump care a fost finanţat parţial de campania lui Hillary Clinton.

Membrii comunităţii serviciilor secrete au contestat această afirmaţie şi insistă că Page era supravegheat de serviciile secrete cu mult timp înainte.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.