Procurorul districtual din Manhattan a cerut luni unei curţi federale de apel să respingă argumentele ”reciclate” ale preşedintelui Trump, care cere blocarea predării la procuratură a declaraţiilor sale fiscale şi a altor documente, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document înregistrat în instanţă, reprezentanţii procurului districtual Cyrus Vance au afirmat că Curtea de Apel din Manhattan trebuie să confirme respingerea procesului intentat de Donald Trump, de către judecătorul districtual Victor Marrero, afirmând că acesta a efectuat o analiză ”meticuloasă” a argmentelor preşedintelui.

Disputa se referă la exercitarea de către Vance a unei citaţii emisp în august 2019, adresată firmei de contabilitate cu care colaborează Trump, care cere acesteia să predea declaraţiile fiscale personale şi corporative ale preşedintelui din ultimii opt ani, în legătură cu o investigaţie penală referitoare la afacerile acestuia.

Trump, un republican,  a argumentat că citaţia lui Vance, un democrat, este ”mult exagerată” şi emisă cu rea-credinţă, pentru a-l hărţui.

Preşedintele s-a folosit de acest argument după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a respins în luna iulie afirmaţia anterioară a lui Trump potrivit căreia este imun la investigaţiile penale în timp ce ocupă funcţia de lider al Casei Albe.

Argumentele orale sunt programate să aibă loc pe 25 septembrie, în faţa unui complet de trei judecători, toţi numiţi de preşedinţi democraţi. Deşi apelul a fost programat în procedură accelerată, este improbabil ca publicul să afle ce conţin declaraţiile fiscale ale preşedintelui înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.